Teenzone 2019

Art Direction, Logo, Motion Graphics

Branding voor Teenzone 2019 rond het thema Focus

Project

Voor het 10e jaar op rij ben ik gevraagd de huisstijl voor Pinksterconferentie Opwekking Teenzone te ontwikkelen rondom het jaarthema: Focus. Tijdens dit lange pinksterweekend komen jaarlijks duizenden tieners naar deze conferentie. Voor Teenzone hield ik me bezig met uit het bedenken en doorvoeren van concept in alle elementen van de vormgeving en het programma: de huisstijl, banners, magazine, motion graphics, video, social media en merchandise.

Een nieuw logo

De oorsprong

De wens ontstond om merchandise te verkopen met hoodies, t-shirts en caps. Om dit goed te doen, wilde we het presenteren als een merk met strakke prints en designs. Geen shirts dat je na de conferentie alleen nog als klus-shirt aan doet, maar kleding die je het hele jaar wilt dragen.

De oplossing

Voor een merk is een logo crusiaal. Teenzone had nog geen vast terugkomend logo. Het woord ‘Teenzone’ ging altijd mee in de huisstijl van het jaarthema. Ik zag hierin aanleiding om verder te denken dan de merchandise alleen. Een logo biedt de mogelijkheid om Teenzone meer profiel te kunnen geven. Het zorgt er ook voor dat tieners buiten de conferentie elkaar kunnen herkennen als mede gelovigen, wat de saamhorigheid vergroot. Wat begon als een logo voor de merchandise, werd tijdens de presentatie direct geadopteerd als het logo van Teenzone. Ik ontwikkelde verschillende variaties op het logo zodat het flexibel maar eenduidig kon worden toegepast.

Ident - Stageview

Polsbandjes

Naast je toegangsbewijs om het Teenzone-terrein op te mogen had het polsbandje dit jaar nog een extra rol. Tijdens de conferentie waren er verschillende Battles waarin 4 teams het tegen elkaar op namen in allerlei spelen. Om alle tieners aan één van deze teams te koppelen, maakte ik voor elk team een kleur polsbandjes.

Patroon

Over het Teenzone-terrein staan verschillende tenten met elk z’n eigen programma en sfeer. Om hen visueel met elkaar te verbinden, ontwierp ik voor elke tent een patroon, passend bij z’n naam of doel. Al deze patronen samenvoegend creëert weer een dynamisch patroon dat de energie van de Teenzone representeert.

Wil je meer weten of aan de slag jouw project?

Start jouw project hier!

06 – 230 837 43

Blijf in contact

Instagram
LinkedIn